Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Choklad och vin – så kombinerar du

vin_chokladIdag, den 11 november, är det chokladens dag. Och visst går det alldeles utmärkt att dricka vin till choklad, gärna då en sötare och starkare variant. Här är några bra tips:

Mörk choklad gör sig allra bäst med röda starkviner, som portvin. Bra tips är exempelvis klassikern Churchill’s Late Bottled Vintage (nr 8016, 169 kr), Fonseca Guimaraens Vintage Port 1998 (nr 8001, 339 kr) eller Smith Woodhouse 10 Year Tawny (nr 8055, 199 kr).

Annons

Även Moscatel de Setúbal (nr 8011, 109 kr) passar prima till mörk choklad.

Till vit choklad passar vita starkviner bättre. Spana till exempel in Campbells Rutherglen Muscat (nr 86102, 198 kr, BS) från Australien.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar