Hoppa till innehåll

Dagens vintips: Fynd – från Grekland

Säg ”vin från Grekland” och de allra flesta tänker nog omedelbart på kådadoftande och rävgiftssmakande Retsina. Men Grekland gör faktiskt en hel del kvalitetsviner också. Som den här: Ktima Kir-Yianni (nr 2850, 109 kr). Det här är ett riktigt fullblodsvin; tät röd färg, kryddigt, intensivt och fullpackat med mörka körsbär, svarta vinbär, rosor och kakao. … Continued

kir-yianni

Säg ”vin från Grekland” och de allra flesta tänker nog omedelbart på kådadoftande och rävgiftssmakande Retsina. Men Grekland gör faktiskt en hel del kvalitetsviner också.

Som den här: Ktima Kir-Yianni (nr 2850, 109 kr).

Det här är ett riktigt fullblodsvin; tät röd färg, kryddigt, intensivt och fullpackat med mörka körsbär, svarta vinbär, rosor och kakao. Druvblandningen består av 50 procent av Greklands ”nationaldruva” xinomavro, 20 procent syrah och 30 procent merlot.

För att det bäst ska komma till sin rätt krävs helt klart ackompanjemang av mat, gärna kryddiga och smakrika kötträtter som exempelvis feta- och lammfärsbiffar och rostad potatis med timjan och oliver.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.