Dags att boka bord – här är Sveriges bästa krogar
Igår korades Sveriges bärsta restauranger enligt prestigeguiden White Guide.
Här är alla vinnarna:
Årets bästa restaurang: Fäviken/Magasinet (Järpen)
Årets bästa mästarklass: Esperanto (Stockholm)
Årets stjärnskott: Imouto (Stockholm)
Årets banbrytare: Omakase Köttslöjd (Stockholm)
Årets serviceupplevelse: Spritmuseum (Stockholm)
Årets merroir award: Sturehof (Stockholm)
Årets terroir award: Daniel Berlin Krog (Skåne Tranås)
Årets värt en resa: Gula Hönan (Hemse)
Årets hjärtekrog: Surfers (Visby)
Årets vinupplevelse: PM & Vänner (Växjö)
Årets ölupplevelse: Rex Brasseri (Umeå)
Årets hållbara gastronomi: Lilla Bjers Gårdskrog (Visby)
Årets rising star: Filip Fastén (Agrikultur, Stockholm)
Årets smakutvecklare i livsmedelsbranschen: Scandinavian Organics
Årets hyllning av långtida betydelsefull gastronomisk gärning: Björn Persson (Koka, Göteborg)
Global Gastronomy Award: Dan Barber (Blue Hill, New York)