Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

 

Dags att boka bord – här är Sveriges bästa krogar

faviken_whiteguide
Igår korades Sveriges bärsta restauranger enligt prestigeguiden White Guide.

Här är alla vinnarna:

Årets bästa restaurang: Fäviken/Magasinet (Järpen)
Årets bästa mästarklass: Esperanto (Stockholm)
Årets stjärnskott: Imouto (Stockholm)
Årets banbrytare: Omakase Köttslöjd (Stockholm)
Årets serviceupplevelse: Spritmuseum (Stockholm)
Årets merroir award: Sturehof (Stockholm)
Årets terroir award: Daniel Berlin Krog (Skåne Tranås)
Årets värt en resa: Gula Hönan (Hemse)
Årets hjärtekrog: Surfers (Visby)
Årets vinupplevelse: PM & Vänner (Växjö)
Årets ölupplevelse: Rex Brasseri (Umeå)
Årets hållbara gastronomi: Lilla Bjers Gårdskrog (Visby)
Årets rising star: Filip Fastén (Agrikultur, Stockholm)
Årets smakutvecklare i livsmedelsbranschen: Scandinavian Organics
Årets hyllning av långtida betydelsefull gastronomisk gärning: Björn Persson (Koka, Göteborg)
Global Gastronomy Award: Dan Barber (Blue Hill, New York)

Annons

 

Häromdagen släpptes även Guide Michelin Nordic Countries 2016 – här är alla svenska krogar som fick stjärnor!

Dela
Tweeta
 


DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Laddar