Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

En shot som smakar bäver

pistvakt_baverhojt

I sann Pistvaktanda fick jag häromdagen tillfälle att prova på bäverhojt – en dryck som alltså görs genom att man låter en bävertestikel ligga och dra i sprit i tre månader.

Kan tillägga att jag inte förrän efteråt visste vad det var för märklig shot jag sänkte. Men faktum är att det inte alls var så äckligt som man kunde befarat. Tycker att den hade vissa likheter med whisky, om än av billigare sort.

Annons

Om jag skulle göra en smakbeskrivning i vanlig ordning skulle det kunna låta ungefär så här: Bitter kraftfull smak med toner av gift och ammoniak. Jordig och lätt unken doft, och en lång eftersmak med en hint av tjära och trä.

Låter kanske inte så gott, men den värmde fint!

Bäverhojt sägs förr i världen ha använts som allroundmedicin mot alla möjliga åkommor och sjukdomar, och mannen som serverad hojten påstår att jag nu inte kommer att vara sjuk på ett minst ett år. Vi får väl se.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar