Drickbart

Drickbart

Drickbart

Drickbart

Fem perfekta öl- och matkombinationer

Andreas Grube  |  Publicerad 2016-03-15 13:55  |  Lästid: 2 minuter

Öl är i mina ögon i mångt och mycket en allrounddryck som fungerar till det mesta i matväg. Men vill man så går det att vässa smakkombinationerna lite extra.

Så här till exempel:

flundra
1. Vit fisk och lager
Rena, lätta och fräscha smaker, både i fisken och i ölen. Välj till exempel en klassisk rödspätta, eller varför inte hälleflundra. Lättbrynt smör eller en hollandaisesås gör sig perfekt till.

ostron_guinness
2. Ostron och Guinness
Skippa champagnen nästa gång du äter ostron – och beställ in en Guinness eller porter istället. Faktiskt en betydligt bättre kombination.

pulled_beef
3. Pulled beef och red IPA
Red IPA är, enkelt förklarat, en american red ale med inspiration av IPA. Passar helt perfekt med köttets mustiga smaker. Självklart ska du addera en skvätt öl under tillagningen också.

musslor
4. Musslor och amber ale
Även här ska ölen både vara i maten och glaset. Ta ett klassiskt musselrecept men byt ut det vita vinet mot amber ale. Servera med riktigt krispiga pommes frites.

tiramisu
5. Tiramisu och stout
Välj med fördel någon form av Coffee Stout, gärna med hyfsat rejäl alkoholstyrka. Ett hett tips är att också använda lite av ölen i själva rätten. Magiskt gott.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-11-06 13:22