Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

 

Helgbuteljer: Bäst just nu

helgbuteljer_v6
Varsågod, två ypperliga italienare att haffa innan helgen tar vid:

Ferrari Brut (nr 7721, 155 kr). Ambitiöst italienskt bubbel gjort enligt den så kallade champagnemetoden, där en andra jäsning sker på flaska. Rejält brödiga smaker tillsammans med mogna gula äpplen och lite citron och grapefrukt. Passar både på egen hand och till lättare varmrätter på fisk och fågel.

Annons

Langhe Barbera Josetta Saffirio (nr 91111, 139 kr). En av nyheterna i tillfälliga sortimentet. Finns bara ett mindre antal flaskor kvar, så det är läge att skynda om du vill lägga vantarna på den här. Saftig och flirtig barbera med massor av mörka körsbär, hallon, viol och färska örter. Serveras gärna något svalare, runt 16 grader, till en enklare pastarätt. Eller varför inte chark- och ostbricka.

Dela
Tweeta
 


DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Laddar