Hoppa till innehåll

Helgbuteljer: Bästa vita till kräftorna

Att dricka vitt vin till kräftor tycker jag är magiskt gott. Här är några riktigt prisvärda tips som piggar upp kräftskivan: Bourgogne Blanc Kimmeridgien (nr 5521, 99 kr). En lätt rökig mineralitet, bra syra och gott om citrustoner. Ett vin som både lirar bra med de salta kräftorna och fräschar upp munnen vid varje klunk. … Continued

helgbuteljer_vecka33
Att dricka vitt vin till kräftor tycker jag är magiskt gott. Här är några riktigt prisvärda tips som piggar upp kräftskivan:

Bourgogne Blanc Kimmeridgien (nr 5521, 99 kr). En lätt rökig mineralitet, bra syra och gott om citrustoner. Ett vin som både lirar bra med de salta kräftorna och fräschar upp munnen vid varje klunk.

Brennfleck Silvaner Kabinett Trocken (nr 5376, 101 kr). Härligt fruktigt och mineraliskt. Sötaktig citrus och en lätt kryddighet.

Cidre Biologique Brut (nr 1803, 49 kr). Ja jag vet, det här är en cider och inte ett vitt vin. Men slänger in den som en bonus här. Torrt, äppligt, örtigt och med schysst citrusfräschör. Fräscht och läskande.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.