Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

 

Helgbuteljer: Tre grymma grytviner

helgbuteljer_grytviner_v39
Nu börjar det bli hög tid att bunkra upp med lite kryddiga rödviner och laga mustiga grytor. Här är tre suveräna, och klassiska, viner som gör sig prima till köttgrytor – och som är trevliga att sippa på under lagandet.

Annons

Côtes-du-Rhône Saint-Esprit 2014 (nr 71832, 95 kr). Väldigt ung och fortfarande rätt stram, men ge den en timme i karaff så öppnar den upp sig fint och levererar blåbär, hallon, viol, svartpeppar, lagerblad och lite gräsiga örter. Det här vinet passar bättre till en inte fullt så kryddstark gryta.

Crozes-Hermitage Domaine Habard 2015 (nr 2861, 149 kr). Kryddigt och fylligt, med gott om vitpeppar, lagerblad, björnbär, blåbär, rosmarin och örter. Gör sig extra bra när det är välkryddat lamm i grytan.

Châteauneuf-du-Pape E. Guigal 2010 (nr 70503, 329 kr). Lysande châteuneuf i klassisk kostym som bjuder på generöst med mogna jordgubbar och hallon, lätt tobakston, svartpeppar och fat. Bra årgång som gör vinet rättvisa.

Dela
Tweeta
 


DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Laddar