Skip to content

Helgbuteljer: Tre grymma pizzaviner

Ibland vill man bara ha vin utan krusiduller. Enklare och billigare viner som dricks lika fint i vanliga dricksglas som i eleganta kupor. Här är tre lysande pizzaviner: enkla, rättframma – och goda. Cecchi Sangiovese 2015 (nr 2312, 69 kr). Ungt, rättframt och bärsaftigt rödtjut som bjuder på gott om hallon, körsbär, viol och lite … Continued

helgbuteljer_v41
Ibland vill man bara ha vin utan krusiduller. Enklare och billigare viner som dricks lika fint i vanliga dricksglas som i eleganta kupor.

Här är tre lysande pizzaviner: enkla, rättframma – och goda.

Cecchi Sangiovese 2015 (nr 2312, 69 kr). Ungt, rättframt och bärsaftigt rödtjut som bjuder på gott om hallon, körsbär, viol och lite lakrits. Drick gärna lite extra svalt, runt 14-15 grader för att ytterligare framhäva den lättklunkade fräschören.

Barbera del Monferrato Livio Pavese 2010 (nr 74960, 109 kr). Lite stöddigare rödpåk med rejäla doser nypon, körsbär, choklad, viol och tobak. Gör sig lysande till en lite mer köttig och kryddig pizza – eller för all del en klassisk spaghetti bolognese.

Poliziano Rosso di Montepulciano 2014 (nr 70325, 129 kr). Hyfsat bra drag i kryddan (kanel, lite svartpeppar, muskot) tillsammans med syrliga körsbär, lingon och lite feeling av solvarm jord. Bra allroundvinare.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.