Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

 

Helgbuteljer: Två franska eleganter

helgbuteljer_vecka28
Savigny Blanc Domaine du Château de Meursault (nr 92176, 201 kr). Gula äpplen, smör, vanilj, örter, citrus – och med en rökig mineralton som är riktigt intressant och god. Det här vinet fungerar både till fiskrätter eller lättare rätter på kött. Gärna grillat.

Annons

Chinon Rouge (nr 2916, 99 kr). Från Loiredalen kommer det här vinet gjort på en av mina favoritdruvor, cabernet franc. Bjuder på druvtypiska dofter och smaker av gräs, slånbär, lingon och färska örter – allt toppat med en karaktäristisk stjälkig bitterhet. Servera vid 16 grader till en bra köttbit med ugnsrostade rotsaker.

Dela
Tweeta
 


DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Laddar