Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

 

Helgbuteljer: Två rejäla rödpåkar

helgbuteljer_v23
Fredag! Och idag plockar vi fram två buteljer rödvin i den lite mustigare klassen, två viner med en del muskler – men också med balans och elegans.

Cannonau di Sardegna 2013 (nr 2004, 119 kr). Enkelt men schysst vin från Sardinien som är perfekta att ha som husvin för att korka upp till hemgjord pizza eller rustika pastarätter. Både fylligt och fruktigt, men också med bra pepparkrydda och lite tobak.

Annons

Pardelasses 2013 (nr 2725, 229 kr). Ett vin från Priorat i Spanien som bjuder både på kraft, finess och elegans. Röda och mörka bär, tobak, choklad och körsbär. Och på toppen den typiska Prioratrökigheten. Den här njuts med fördel tillsammans med en rejäl och välkryddad köttbit och en gräddig potatisgratäng.

 

Dela
Tweeta
 


DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Laddar