Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

 

Klassiska juldrinken – så enkelt gör du den

eggnog
Äggtoddy är någonting jag dricker med någon slags skräckblandad förtjusning. Lite sliskigt och sött, men också förbannat gott, i alla fall i lagoma mängder. Hur som helst är det en riktig julklassiker, och ett smarrigt alternativ när man tröttnat på glöggen.

Annons

Dessutom är det hur enkelt som helst att göra:

Ingredienser (per glas):
1 stor äggula (eller 2 små)
2 msk strösocker
5 cl mörk rom eller cognac
Kokande vatten
1 stänk vaniljsocker (går även att experimentera med exempelvis kanel, muskot eller kardemumma)

Vispa äggula och socker till ett fluffigt skum. Blanda i spriten. Häll på lite kokhett vatten för att få värme i drinken. Toppa med vaniljsocker eller annan ”krydda”. Drick!

Dela
Tweeta
 


DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Laddar