Klassiska juldrinken – så enkelt gör du den
Andreas Grube |
Publicerad 2015-12-08 09:02 |
Lästid: < 1 minuter
Äggtoddy är någonting jag dricker med någon slags skräckblandad förtjusning. Lite sliskigt och sött, men också förbannat gott, i alla fall i lagoma mängder. Hur som helst är det en riktig julklassiker, och ett smarrigt alternativ när man tröttnat på glöggen.
Dessutom är det hur enkelt som helst att göra:
Ingredienser (per glas):
1 stor äggula (eller 2 små)
2 msk strösocker
5 cl mörk rom eller cognac
Kokande vatten
1 stänk vaniljsocker (går även att experimentera med exempelvis kanel, muskot eller kardemumma)
Vispa äggula och socker till ett fluffigt skum. Blanda i spriten. Häll på lite kokhett vatten för att få värme i drinken. Toppa med vaniljsocker eller annan "krydda". Drick!
Uppdaterad 2023-11-06 13:23