Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Läsarfråga: Vin till carbonara?

carbonara_vintips
Efter min efterlysning av frågor förra veckan har det ramlat in en hel del intressanta spörsmål – stort tack för det! Keep’em coming!

Signaturen Elvis skriver till exempel följande: ”Vinval till Pasta Carbonara; rött eller vitt?” Bra och knivig fråga tycker jag – eftersom carbonara är en sådan rätt som både är lätt och tung på samma gång. En klassiskt svår nöt att knäcka.

Annons

Det finns onekligen olika skolor när det handlar om carbonara. Och faktiskt – både vitt och rött fungerar, det är som vanligt en fråga om smak. Personligen går jag gärna på ett inte alltför kraftigt rött, som en italiensk dolcetto – eller varför inte en pinot noir.

Kolla till exempel in Pecchenino Dogliani (nr 92340, 149 kr), Errázuriz Estate Pinot Noir (nr 6294, 99 kr) eller Bourgogne Cuvée Margot (nr 5447, 149 kr).

Föredrar man något vitt skulle jag förslagsvis rekommendera en lätt ekfatad chardonnay, något som erbjuder både bra syra och viss stadga i kroppen. Kolla till exempel in Saint Clair Pioneer Block 10 Chardonnay (nr 99579, 139 kr) eller Torricella (nr 7179, 139 kr).

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar