Drickbart

Drickbart

Drickbart

Drickbart

Matcha vin till grillat – så gör du rätt

Andreas Grube  |  Publicerad 2016-03-31 18:04  |  Lästid: < 1 minuter

grilla_vin
Grillsäsongen är i allra högsta grad på gång igen, och såklart ska man dricka något gott till sin grillmiddag. Och det finns några enkla knep för att se till att valet av vin blir perfekt:

Barbecue och grillat ger många olika stora smaker till maten: rökigt, sött, kryddigt och inte sällan viss hetta. Ett skolexempel på klassiskt grillvin är amerikanska zinfandel, som är torra, alkoholstarka och ofta har rostade fatkaraktärer och viss vaniljsötma. Även argentisk malbec av bättre snitt passar finfint med sin fruktiga, lena och nästan syltiga stil.

Om man som jag gillar mer strama viner tycker jag även att syrahviner från norra Rhône gör sig prima, liksom spansk Rioja eller italiensk Chianti.

Vill man ha ännu lättare vin fungerar vissa rosévin bra, och då gärna från Tavel i Rhône där vinerna har bra koncentration och tydlig ryggrad.

Förslag på viner att prova:
Bellflower Zinfandel Premium Reserve (nr 78952, 115)
Ravenswood Vintners Blend Zinfandel (nr 26001, 105 kr)
Catena Malbec (nr 72721, 129 kr)
Marqués de Riscal Reserva (nr 2573, 139 kr)
Fonterutoli Chianti Classico (nr 32229, 149 kr)
Cornas Chante-Perdrix (nr 2274, 299 kr)
Les Lauzeraies Tavel (nr 2724, 109 kr)

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-11-06 13:22