Drickbart

Drickbart

Drickbart

Drickbart

Perfekt drink till ostron

Andreas Grube  |  Publicerad 2014-10-27 11:45  |  Lästid: < 1 minuter

oyster_dew_miss_clara
Var och besökte den eminenta baren på Miss Clara här i stan förra veckan, och fick då smaka deras specialgjorda bål Oyster Dew som deras bartender Dennis Tamelkov tagit fram just för att matcha ostron. En bål där basen består av lika delar champagne och den irländska whiskeyn Tullamore Dew.

Faktiskt en riktig höjdare – både på egen hand och till ostronen. Jag hör ju till dem som inte tycker att champagne är speciellt bra till ostron, kombon skapar en lätt obehaglig metallisk smak i min mun. Det här var däremot betydligt trevligare: en rundare och fylligare ton, med både mycket syra och en schysst botten.

Enkel att göra själv också – med fördel i rikliga mängder i en rejäl bålskål.

Här är receptet:

Oyster Dew (för en person, bara att dubblera för antalet personer)
5 cl Tullamore Dew
5 cl champagne
2 cl färskpressad citronsaft
1 cl söt sherry (Pedro Ximenez)
1 cl sockerlag

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-11-06 14:34