Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

 

Så gör du den perfekta daiquirin

klassisk_daiquiri
Historien säger att originalreceptet till en klassisk daiquiri skapades av amerikanen Jennings Cox någon gång alldeles i början av 1900-talet. Cox var en gruvanställd strandsatt i jobb på Kuba, och för att fördriva – och kanske förgylla – fritiden började han hitta på drinkar. Och ingredienserna i en klassisk daiquiri – rom, socker och lime – fanns det gott om på Kuba.

Annons

Så småningom spred sig drinken tillbaka till USA och runt 1910 var det en av landets, och världens, mest populära drinkar.

Och den är lätt att göra hemma – här är fem steg till den perfekta daiquirin:

Det här behöver du:
5 cl ljus rom
2 cl färsk limesaft
1,5 cl sockerlag
Isbitar
(Det finns de som blandar i äggvita, men det röstar jag bort…)

Så gör du:
1. Ställ ett cocktailglas i frysen – gärna minst ett par timmar.
2. Blanda rom, lime och sockerlag i en shaker tillsammans med is. Skaka ordentligt.
3. Sila bort isbitarna och häll drinken i ditt immande välkylda glas.
4. Tryck dit limeklyftan på glaskanten.
5. Drick!

Vad gäller valet av rom finns det ju en uppsjö sorter som fungerar fint. Några av mina personliga favoriter är exempelvis Havana Club Añejo 3 años (nr 526, 250 kr), Matusalem Platino (nr 520, 249 kr, BS) och svenskproducerade No1 Rum Super Premium (nr 86319, 260 kr).

Dela
Tweeta
 


DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Laddar