Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

 

Så öppnar du bubblet bäst

champagneflaskor
Visst – det kan vara festligt och trevligt med en ljudligt ivägskjuten champagnekork och vin som skummar och rinner över. Men ofta passar det betydligt bättre med en mer elegant och stilfull approach, tystlåten och utan spillda dyra droppar.

Annons

Så, här kommer en snabbguide till hur du öppnar det stundande festbubblet på bästa sätt:

1. Lossa på grimman (alltså den där metallgrejen som håller fast själva korken) men ta inte bort den helt – låt den sitta kvar.

2. Greppa botten av flaskan med ena handen och ta ett stadigt grepp om korken och grimman med den andra.

3. Håll flaskan i 45 graders lutning.

4. Rotera flaskan medan du håller korkhanden helt stilla.

5. Låt korken sakta pysa ut och håll kvar flaskan i 45 graders lutning i cirka två sekunder efter att korken är poppad.

6. Häll upp! Njut!

Dela
Tweeta
 


DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Laddar