Drickbart

Drickbart

Drickbart

Drickbart

Sommarens bästa grillbok

Andreas Grube  |  Publicerad 2014-05-22 09:40  |  Lästid: < 1 minuter
glod_bjorn_frantzen

Ska du bara införskaffa en kokbok inför sommarens grilleskapader så är det här det gjutna valet: Glöd med Björn Frantzén.

Ni känner säkert redan till herr Frantzén – stjärnkocken bakom krogarna Restaurant Frantzén och The Flying Elk, bland annat. En hantverkare ut i fingerspetsarna, med förmågan att skapa rätter så intrikata och komplicerade att man inte trodde det var möjigt.

Men det som gör den här boken bra är att den är allt annat än komplex: den är direkt, tydlig, rak – med massor av handfasta tips för den som vill bli kung vid grillen i sommar: hur du kryddar för att få fram mest smak, hur du undviker att grilla köttet torrt, hur du grillar fisk utan att den fastnar i gallret. Bland annat.

Och förutom recept och att du lär dig grilla perfekt kött, fågel, fisk och grönsaker får du också tips på rätt öl att servera till.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-11-06 16:32