Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Tid och plats – livsviktigt för smaken

pulverkaffe

Pulverkaffe. För mig ett av de tydligaste bevisen för hur stor betydelse tid, plats, sällskap och sinnesstämning har för en dryckesupplevelse.

Jag dricker sinnessjuka mängder kaffe och ställer generellt ganska höga krav på det jag bälgar i mig. Men likförbannat – i sommarstugan åker pulverkaffet fram.

Annons

I vanliga fall brukar pulverkaffe lämna en riktigt bittersur eftermak i munnen. Men på sommaren… Det smakar ledighet, sol, halvtrista sommarpratare, hav. Det smakar gott!

Kan ju även vara precis det omvända: det har hänt mer än en gång att jag varit utomlands och druckit ett fantastiskt vin på en medelhavsbrissmekt uteservering, köpt med några pavor hem till Sverige, korkat upp en kall höstkväll – och blivit gruvligt besviken.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar