Drickbart

Drickbart

Drickbart

Drickbart

Torsdagsdrinken: Presbyterian med rye whiskey

Andreas Grube  |  Publicerad 2016-04-28 09:15  |  Lästid: < 1 minuter

presbyterianDet råder delade meningar om huvurida cocktailklassikern Presbyterian har sitt ursprung i USA eller Skottland. Men den sägs hur som helst ha fått sitt namn efter det religiösa samfundet presbyterianerna, och de “nyktra” medlemmar som toppade upp sin lemonad med whiskey.

Här är en modernare variant på drinken, och nyckeln här är amerikansk rye whiskey, som både bidrar med elegans och ett kryddigt sting. Bra förslag på rye whiskey är exempelvis Jim Beam Rye (nr 85208, 299 kr, BS) eller Bulleit Rye (nr 495, 339 kr).

Så här gör du:
5 cl rye whiskey
3 cl färskpressad citronjuice
2 cl sockerlag
Cirka en halv riven färsk ingefära
1 stänk Angostura Bitter
Muddla ingefäran i botten på ett highballglas. Kasta ner rikligt med is i glaset, häll ner övriga ingredienser och rör om. Garnera med citronzest.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-11-06 13:21