Drickbart

Drickbart

Drickbart

Drickbart

Veckans cocktail: Daiquiri – med tryffel

Andreas Grube  |  Publicerad 2016-02-04 14:12  |  Lästid: < 1 minuter

tryffeldrink
Stockholmskrogen Mr French kör just nu tryffelveckor där man satsar på både mat och drinkar kryddade med säsongens Vintertryffel (även kallad Perigordtryffel).

Bland annat har baren tagit fram en variant på Daiquiri som fungerar riktigt bra så här i vinterkylan: Nose of the Pig Daiquiri. Och den är enkel att göra hemma:

Ingredienser:
5 cl ljus rom
2 cl tryffeljuice (finns att köpa på burk i hyfsat välsorterade livsmedelsbutiker)
2,5 cl färskpressad limejuice
1 cl sockerlag

Häll alla ingredienserna i en shaker med is, skaka ordentligt, och sila upp i cocktailglas.
Om du vill (och har råd) blir det extra gott med lite riven tryffel som garnering.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-11-06 13:22