Hoppa till innehåll

9 klassiska mat- & dryckkombos du måste testa

Klassiker är klassiker av en anledning – de fungerar! Här är ett gäng perfekta dryck- och matkombinationer med klockren wow-faktor. Vodka och kaviar: Sältan och krämigheten i kaviaren + fräschören i den iskalla vodkan = himmelriket. Porter och ostron: Porter eller stout tycker jag är ett mycket bättre val än champagne när det handlar om ostron. … Continued

Klassiker är klassiker av en anledning – de fungerar! Här är ett gäng perfekta dryck- och matkombinationer med klockren wow-faktor.

vodka_kaviar
Vodka och kaviar:
Sältan och krämigheten i kaviaren + fräschören i den iskalla vodkan = himmelriket.

porter_ostron
Porter och ostron:
Porter eller stout tycker jag är ett mycket bättre val än champagne när det handlar om ostron. Testa, you’re gonna love it!

muscadet_skaldjur
Muscadet och skaldjur:
En fräsch, krispig, lätt Muscadet är bästa partnern till de färska skaldjuren. Parerar sältan och rensar paletten perfekt. Testa till exempel Muscadet Sèvre et Maine (nr 2275, 79 kr).

bourgogne_anka
Röd bourgogne och anka:

A match made in heaven. Det silkiga, eleganta vinet och den feta fågeln gifter sig lysande. Fungerar även med exempelvis en bra majskyckling.

barolo_risotto
Barolo och tryffelrisotto:

Effektivaste sättet att kombinera mat och dryck är att para vin och mat från samma region. Som den här klassikern. Skulle vara min sista måltid om jag satt på death row.

rioja_lamm
Rioja och lammstek:

Krydda lammet med timjan, rosmarin, vitlök och peppar. Ord överflödiga…

cabernet_stek
Cabernet sauvignon och kryddig biff:

Cabernetviner bjuder generellt på tuffa tanniner och mörkfruktiga smaker. Perfekt till en pepparbiff eller annan rejält kryddad köttbit. Välj med fördel en cab från Bordeaux, som Les Hauts de Granget (nr 3814, 169 kr), servera med klassisk bearnaise – och lyckan är gjord.

port_stilton
Portvin och stiltonost:
Ett magiskt möte där portvinet vinner fräschör och ostens stinkande sälta slipas av i kanterna. Välj en vintageport, som till exempel Fonseca Guimaraens (nr 8001, 339 kr) eller klassikern Churchill’s Late Bottled Vintage (nr 8016, 175 kr).

sauternes_foie
Sauternes och foie gras:

Facit. Sällan eller aldrig sitter en mat- och dryckeskombination så stenhårt bra.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.