Hoppa till innehåll

Appen som lär dig mer om druvor

Laddade ner appen Plonk till telefonen idag och har nu surfat runt en stund och kollat igenom den. Riktigt bra och enkel sak framför allt för den som vill få sig grundläggande fakta om olika druvsorter till livs! Utöver korta beskriviningar av de vanligaste röda och vita druvsorterna beskriver den även olika vinstilar efter ursprung, … Continued

plonk_vin_app

Laddade ner appen Plonk till telefonen idag och har nu surfat runt en stund och kollat igenom den. Riktigt bra och enkel sak framför allt för den som vill få sig grundläggande fakta om olika druvsorter till livs!

Utöver korta beskriviningar av de vanligaste röda och vita druvsorterna beskriver den även olika vinstilar efter ursprung, som till exempel Bordeaux, Chablis eller Priorat – druvor och smakprofiler.

Det finns även en avdelning med enkla tips kring mat- och vinkombinationer. Långtifrån fullödigt, men ändå bra som en liten guide.

Plonk är gratis och finns både för iPhone, Android och Windows.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.