Hoppa till innehåll

Appen som visar när vinet smakar bäst

Finns det verkligen vissa dagar då vin smakar bättre, och vissa dagar när det smakar sämre? Ja, enligt många vinkonnässörer gör det faktiskt det. Teorin bygger på forskaren Maria Thuns arbete: baserat på månens och planeternas rörelser skapade hon en biodynamisk odlingskalender – tanken är helt enkelt att månens påverkan, som ju bland annat är … Continued

when_wine_tastes_best_app
Finns det verkligen vissa dagar då vin smakar bättre, och vissa dagar när det smakar sämre? Ja, enligt många vinkonnässörer gör det faktiskt det.

Teorin bygger på forskaren Maria Thuns arbete: baserat på månens och planeternas rörelser skapade hon en biodynamisk odlingskalender – tanken är helt enkelt att månens påverkan, som ju bland annat är allmänt känd på våra hav i form av ebb och flod, även påverkar en sådan sak som vin.

I appen When Wines Tastes Best kan man mycket enkelt se vilka dagar som, enligt den här teorin, är mest gynnsamma för stt korka upp vin.

Låter sjukt flummigt, jag vet. Jag är generellt skeptisk till allt sådant här, men jag kan ändå inte avfärda det helt. Alltför många gånger har det hänt att jag varit på en provning där i princip alla viner smakat slutet och tråkigt. Och en efterhandstitt i kalendern har visat att det vid tillfället var en dålig dag för vin. Och tvärtom.

Jag vet inte. Testa själv och se vad ni tror! Appen är gratis, bara att hämta hem.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.