Hoppa till innehåll

Årets bästa öl

Så här på årets sista skälvande timmar är det väl på sin plats att utnämna ett par riktiga höjdare bland alla de goda grejer man druckit under året. Och på ölsidan får det för min del faktiskt bli – drrrrrrrrr (trumvirvel): Sir Taste-a-Lot! En frisk och humleblommig lager med ganska mycket melon och citrus i … Continued

sir_taste_a_lot100

Så här på årets sista skälvande timmar är det väl på sin plats att utnämna ett par riktiga höjdare bland alla de goda grejer man druckit under året.

Och på ölsidan får det för min del faktiskt bli – drrrrrrrrr (trumvirvel): Sir Taste-a-Lot! En frisk och humleblommig lager med ganska mycket melon och citrus i smaken, tillsammans med en fin beska i botten.

Jag är generellt inget fan av öl med hög alkoholhalt eller för mycket beska, och med den här ölen hade bryggeriet – Brutal Brewing – redan från start ambitionen att skapa en öl med låg alkohol. På Systemet finns Sir Taste-a-Lot i 33-centilitersburkar (nr 1469, 12,90 kr) och då ligger alkoholen på modesta 4,5 %. Personligen tycker jag ännu mer om 3,5-procentarna som finns att köpa i många livsmedelsbutiker, antingen på flaskor eller halvlitersburkar.

Det här blir också ett ypperligt exempel på hur personlig smak – och inte minst sammanhang – färgar vad vi tycker är gott och inte. För mig har den här ölen under året ofta avnjutits efter långa svettiga inspelningsdagar i studion, och då har den vart helt perfekt! Iskall, läskande, frisk – och helt enkelt förbannat god.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.