Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Årets bästa öl

Så här på årets sista skälvande timmar är det väl på sin plats att utnämna ett par riktiga höjdare bland alla de goda grejer man sir_taste_a_lot100druckit under året.

Och på ölsidan får det för min del faktiskt bli – drrrrrrrrr (trumvirvel): Sir Taste-a-Lot! En frisk och humleblommig lager med ganska mycket melon och citrus i smaken, tillsammans med en fin beska i botten.

Annons

Jag är generellt inget fan av öl med hög alkoholhalt eller för mycket beska, och med den här ölen hade bryggeriet – Brutal Brewing – redan från start ambitionen att skapa en öl med låg alkohol. På Systemet finns Sir Taste-a-Lot i 33-centilitersburkar (nr 1469, 12,90 kr) och då ligger alkoholen på modesta 4,5 %. Personligen tycker jag ännu mer om 3,5-procentarna som finns att köpa i många livsmedelsbutiker, antingen på flaskor eller halvlitersburkar.

Det här blir också ett ypperligt exempel på hur personlig smak – och inte minst sammanhang – färgar vad vi tycker är gott och inte. För mig har den här ölen under året ofta avnjutits efter långa svettiga inspelningsdagar i studion, och då har den vart helt perfekt! Iskall, läskande, frisk – och helt enkelt förbannat god.

 

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar