Drickbart

Drickbart

Drickbart

Drickbart

Årets bästa öl

Andreas Grube  |  Publicerad 2013-12-31 08:07  |  Lästid: < 1 minut

Så här på årets sista skälvande timmar är det väl på sin plats att utnämna ett par riktiga höjdare bland alla de goda grejer man sir_taste_a_lot100druckit under året.

Och på ölsidan får det för min del faktiskt bli – drrrrrrrrr (trumvirvel): Sir Taste-a-Lot! En frisk och humleblommig lager med ganska mycket melon och citrus i smaken, tillsammans med en fin beska i botten.

Jag är generellt inget fan av öl med hög alkoholhalt eller för mycket beska, och med den här ölen hade bryggeriet – Brutal Brewing – redan från start ambitionen att skapa en öl med låg alkohol. På Systemet finns Sir Taste-a-Lot i 33-centilitersburkar (nr 1469, 12,90 kr) och då ligger alkoholen på modesta 4,5 %. Personligen tycker jag ännu mer om 3,5-procentarna som finns att köpa i många livsmedelsbutiker, antingen på flaskor eller halvlitersburkar.

Det här blir också ett ypperligt exempel på hur personlig smak – och inte minst sammanhang – färgar vad vi tycker är gott och inte. För mig har den här ölen under året ofta avnjutits efter långa svettiga inspelningsdagar i studion, och då har den vart helt perfekt! Iskall, läskande, frisk – och helt enkelt förbannat god.

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar