Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Årets sex bästa påsköl!

basta_paskol_2016
Påsken står för dörren och nu är det hög tid att inhandla ölen till helgens stundande påskbord. Finns mycket bra i årets utbud, här är mina favoriter:

Oppigårds Easter Ale (nr 1374, 27,80 kr). En stabil trotjänare som levererar även i år. Elegant snarare än tuff, med smaker av torkad tropisk frukt, apelsin, rågbröd och en kul ton av kåda.

Annons

Dugges Easter Lager (nr 1382, 19,70 kr). Det Göteborgsbaserade bryggeriet lanserar två olika påsköl i år, och den här mörka lagern är i mina ögon den bästa av de två. Rejält maltig och med doft och smak av kaffe, choklad och sötaktig apelsin.

Gathenhielm Påskbrygd (nr 30905, 35 kr). Tyvärr en väldigt lokal och småskalig öl, som bara går att få tag i på ett begränsat antal Systembolag i Kungsbackatrakten – så ni som bor i krokarna: spring och köp! Fruktig, elegant och finessrik. Härlig törstsläckare som också passar lysande till de lättare rätterna.

Pumpviken Påsköl (nr 1341, 30,30 kr). Nyanserad och snygg öl som balanserar beska, frukt och rostade toner med skicklighet och finess. Här finns också en lätt sirapssötma tillsammans med viss kryddighet. Står pall både för sillen och de lite kryddigare rätterna.

Mohawk Dolorosa Double India Pale Ale (nr 30906, 32 kr). Här snackar vi en rejäl åktur för smaklökarna. Intensiv, stor och kraftig. Alkoholen (8,5 %) känns av rätt väl, vilket jag personligen ogillar. Men samtidigt är det här en smakupplevelse som heter duga.

Nils Oscar Kalaspåsköl (nr 1360, 19,90 kr). Suverän, pålitlig och stabil allroundöl som bjuder på torkad aprikos, citrusfräschör, knäck och sirapslimpa.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar