Hoppa till innehåll

Augustis bästa nyhetsfynd

Nu i veckan släppte Systembolaget ett antal viner i småpartier i vinkällarbutikerna och ytterligare ett antal utvalda butiker. Här är några av mina favoriter i utbudet: Loimer Langenlois Spiegel (nr 90215, 199 kr). Stabil österrikisk topproducent, här med en stiltypisk grüner veltliner: päron, vitpeppar, mineral, honung och citrus. Jag korkar den gärna till skaldjuren eller … Continued

helgbuteljer_augustinyheter_fyndNu i veckan släppte Systembolaget ett antal viner i småpartier i vinkällarbutikerna och ytterligare ett antal utvalda butiker. Här är några av mina favoriter i utbudet:

Loimer Langenlois Spiegel (nr 90215, 199 kr). Stabil österrikisk topproducent, här med en stiltypisk grüner veltliner: päron, vitpeppar, mineral, honung och citrus. Jag korkar den gärna till skaldjuren eller till kycklingen.

Clos de Lolol (nr 90477, 149 kr). Ett blandvin på cabernet sauvignon, carmenère, syrah och cabernet franc. Mycket av allt är devisen här: syra, fyllighet, strävhet. Smaken domineras av mörka bär, kakao och aningen tobak. Ett vin som står pall för rejäla kötträtter eller grillat.

Le Busche (nr 90535, 119 kr). Italienskt vitt med bra syra och tydlig karaktär från fatlagring. Toner av smör, nötter, päron och sötsyrlig apelsin. Kommer att vara prima till lite rejälare och smakrikare fiskrätter med rotsaker och en smörig sås.

* * *

Mer dryck:

Bästa drinkreceptet för båten eller sommarstugan

Ölskolan – Cafés praktikant ger sig på att brygga bärs

Helgbuteljer: Bästa semesterbubblet

Helgbuteljer: 3 finfina sommarnyheter

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.