Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Bästa juklapparna till vinvännen

Är du, som jag, en sista-minuten-julshoppare? I så fall kommer här några riktigt bra vinösa julklappstips!

korkskruv
1. Pulltap korkskruv. Den absolut viktigaste attiraljen för den vinintresserade – en riktigt bra korkskruv är det enda verktyget man inte kan vara utan. Satsa på en klassisk variant av den här typen. Just den här kostar 470 kronor.

Annons

doftkit
2. Doftkit. Roligt och lärorikt: i den här boxen finns tolv olika doftreferenser så att du lär dig känna igen de vanligaste doftaromerna i vin. Finns för rött, vitt, defekter och fatdofter.

world_atlas_of_wine
3. World Atlas of Wine. Har snackat om den här förut – men den är värd att tas upp igen. Den här pjäsen innehåller allt du behöver veta om vin. Detaljerad, pedagogisk, intressant.

vinkaraff
4. Vinkaraff. Också ett måste för den vinintresserade. Finns hur många som helst att välja på, i olika prisklasser. Det viktigaste att den har en bred bas som den här på bilden. Och att den är snygg såklart, även ögat ska få ha en fest…

vin_resvaska
5. Vinresväska. Ett säkert sätt att få hem pavorna man köper på utlandsresan. Just varianten på bilden kostar cirka 1300 kronor. Annars går det ju faktiskt att göra en själv också, med hjälp av en vanlig resväska och lite skumplast.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar