Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Bästa – och snyggaste – akvavitnyheten

d_aurum_argentum
Alltså, danskarna kan ju det här med akvavit. Senaste exemplet på det är D Argentum (nr 86296, 269 kr, BS) och D Aurum (nr 86260, 269 kr, BS) från danska Den nye Spritfabrik – två snapsar som lanserades i beställningssortimentet redan till påsk men som jag inte haft möjlighet att smaka förrän nu.

Annons

De här snapasarna fokuserar helt och hållet på dill och är världens första patenterade akvavit – bakom spriten ligger ett flerårigt forskningsprojekt där man utvecklat en ny metod för macerering och destillering av akvavit.

D Argentum är klar i färgen och har en ren och tydlig dillsmak. Känner även toner av havssalt och ett uns krydda. Passar bra till midsommarbordets klassiker som inlagd sill och gubbröra. D Aurum är exakt samma destillat i grunden men har lagrats sju månader på ekfat, vilket ger en mer avrundad ton och smaker av sötaktig vanilj. Skulle gärna para den med rökta eller lite kryddigare rätter. Båda snapsarna bör inte serveras svalare än kylskåpskalla – så strunta i frysen.

Att flaskorna dessutom är snygga att se på – och med etiketter som bjuder på en del komiska lustigheter – är bara en bonus.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar