Hoppa till innehåll

Bästa ölen till julbordet

Öl är ju en av julbordets många viktiga komponenter, och varje år släpps en uppsjö mer eller mindre intressanta sorter. I år tycker jag att de här tre står ut lite extra: Sigtuna Christmas Lager (nr 11396, 19,80 kr). En mörk lager med toner av grapefrukt, granbarr, kaffe och lite sirap. Gör sig finfint till … Continued

basta_julolen
Öl är ju en av julbordets många viktiga komponenter, och varje år släpps en uppsjö mer eller mindre intressanta sorter. I år tycker jag att de här tre står ut lite extra:

Sigtuna Christmas Lager (nr 11396, 19,80 kr). En mörk lager med toner av grapefrukt, granbarr, kaffe och lite sirap. Gör sig finfint till de lite stabbigare och fetare rätterna som julskinkan, köttbullarna och korven.

Oppigårds Winter Ale (nr 11320, 27,50 kr). Bra allroundöl som fungerar till det mesta på julbordet. Fin humlebeska tillsammans med lite honungstoner och mogen citrus, toppat med en lätt rostad nyans.

Designbrew JulEko (nr 11394, 23,10 kr). Snyggt fruktig och med en matvänlig kryddighet, tillsammans med juliga smaker som nejlika. Kommer passa perfekt både till laxen och sillen, men fungerar även till de lite lättare kötträtterna.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.