Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Bästa vinbarerna i Stockholm

Det har hänt sjukt mycket på vinbarsscenen i Stockholm de senaste åren, och alla vinälskare har gott om ställen att glädja sig åt i stan numera. Här är några favoriter som absolut inte får missas:

gaston_vinbar
Gaston: Skönt avslappnad stämning, intressant och brett vinutbud och superkunnig personal. Har även en hel del kul grejer i sprithyllan.

Annons

the_burgundy_vinbar
The Burgundy: Som namnet antyder fullt fokus på Bourgogne. Gott om höjdarviner både på flaska och glas – till väldigt rimliga priser.

19glas_vinbar
19 Glas: Kvarterskrogkänsla med spännande och oväntade smakupplevelser. Har mycket kul på glas, fråga personalen och be dem guida dig genom utbudet.

eriks_vinbar
Eriks Vinbar: En av de första riktigt ambitiösa vinbarerna i Stockholm – som fortfarande håller stilen. Mycket klassiska gamla-världen-viner på listan. Testa med fördel de små ”provningspaketen”, som även kan göras blint.

barcentral_vinbar
Bar Central: Egentligen mer en restaurang än vinbar, men med en vinlista med fokus på östra Europa som är väl värd att botanisera i.

nofo_vinbar
Nofo: Hyfsat nyöppnad vinbar med en levande vinlista som uppdateras ofta. Serverar även en del bra lokalproducerad öl.

honrstullsbodega_vinbar
Hornstulls Bodega: Rustikt ställe med en väldigt opretentiös image. Fokus på rättframma och tillgängliga viner från Europa.

Ett bonustips, för den som har lite extra i plånboken, är att även besöka klassiska Grand Hotel. De har en magnifik vinkällare full av goda skatter. Men smakar det så kostar det, prisläget är generellt ganska högt.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar