Drickbart

Drickbart

Drickbart

Drickbart

Bästa vinbarerna i Stockholm

Andreas Grube  |  Publicerad 2015-09-30 22:06  |  Lästid: 2 minuter

Det har hänt sjukt mycket på vinbarsscenen i Stockholm de senaste åren, och alla vinälskare har gott om ställen att glädja sig åt i stan numera. Här är några favoriter som absolut inte får missas:

gaston_vinbar
Gaston: Skönt avslappnad stämning, intressant och brett vinutbud och superkunnig personal. Har även en hel del kul grejer i sprithyllan.

the_burgundy_vinbar
The Burgundy: Som namnet antyder fullt fokus på Bourgogne. Gott om höjdarviner både på flaska och glas – till väldigt rimliga priser.

19glas_vinbar
19 Glas: Kvarterskrogkänsla med spännande och oväntade smakupplevelser. Har mycket kul på glas, fråga personalen och be dem guida dig genom utbudet.

eriks_vinbar
Eriks Vinbar: En av de första riktigt ambitiösa vinbarerna i Stockholm – som fortfarande håller stilen. Mycket klassiska gamla-världen-viner på listan. Testa med fördel de små “provningspaketen”, som även kan göras blint.

barcentral_vinbar
Bar Central: Egentligen mer en restaurang än vinbar, men med en vinlista med fokus på östra Europa som är väl värd att botanisera i.

nofo_vinbar
Nofo: Hyfsat nyöppnad vinbar med en levande vinlista som uppdateras ofta. Serverar även en del bra lokalproducerad öl.

honrstullsbodega_vinbar
Hornstulls Bodega: Rustikt ställe med en väldigt opretentiös image. Fokus på rättframma och tillgängliga viner från Europa.

Ett bonustips, för den som har lite extra i plånboken, är att även besöka klassiska Grand Hotel. De har en magnifik vinkällare full av goda skatter. Men smakar det så kostar det, prisläget är generellt ganska högt.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar