Hoppa till innehåll

Bra cognac för stundande högtider

Vintertid är för mig lika med cognacstid. Ingen annan gång på året sitter det så fint med en mjuk, stor, varm cognac som så här års. Och en riktig höjdare i det lite mer överkomliga prissegmentet tycker jag är den här: Rémy Martin VSOP Mature Cask Finish (nr 172, 489 kr). Mjuk och elegant med … Continued

remy_martin_vsop
Vintertid är för mig lika med cognacstid. Ingen annan gång på året sitter det så fint med en mjuk, stor, varm cognac som så här års.

Och en riktig höjdare i det lite mer överkomliga prissegmentet tycker jag är den här: Rémy Martin VSOP Mature Cask Finish (nr 172, 489 kr). Mjuk och elegant med framträdande toner av kanderat socker, nötter, honung och en viss fatighet.

Personligen dricker jag helst min cogncac efter kaffet istället för som avec, för att alla de finstämt lena tonerna ska få fullt spelrum i munnen, men det är ju – som alltid – en smaksak.

Testa även:
Rémy Martin XO Excellence (nr 80101, 1 355, BS). Alltså, här snackar vi cognac i världsklass. Som en varm filt, eller en öppen eld i ett ombonat vardagsrum. Mjuka och sötfruktiga toner som bärs fram av en subtil fatkraktär, lite honung och en hint av apelsinmarmelad i eftersmaken. Lyx i ett glas.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.