Hoppa till innehåll

Brännvinsklassiker goes whisky

O.P. Anderson har experimenterat en del med olika typer av fatlagring under åren – sherry, cognac, whisky – och nu på fredag lanseras ytterligare en ny utgåva: O.P. Anderson Whisky Cask (nr 10145, 350 kr). Det här är alltså ett brännvin med klassisk O.P.-kryddning – kummin, anis och fänkål – som sedan under ett antal … Continued

op_anderson_whisky_cask

O.P. Anderson har experimenterat en del med olika typer av fatlagring under åren – sherry, cognac, whisky – och nu på fredag lanseras ytterligare en ny utgåva: O.P. Anderson Whisky Cask (nr 10145, 350 kr).

Det här är alltså ett brännvin med klassisk O.P.-kryddning – kummin, anis och fänkål – som sedan under ett antal år lagrats på fat som tidigare innehållit bourbon och skotsk singelmalt.

Och faktiskt, det blir ganska kul! Whiskyfaten bidrar med en sötma och en ton av vanilj som gifter sig fint med ursprungskryddningen. O.P.-gänget själva menar att Whisky Cask kan avnjutas på egen hand som en utmanare till ”vanlig” whisky, men det håller jag nog inte med om. Brännvinssmaken är lite väl tydlig för det.

Däremot skulle jag mer än gärna köra den till mat, allra helst till olika former av rökta fiskar eller skaldjur. Prima kombination.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.