Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Byggde hus – av 12 000 champagneflaskor

champagnehus
Foto: Valery Zvonarev
Den här mannen, Hamidullah Ilchibaev från ryska Chelyabinsk, har blivit en viral succé efter att ha byggt ett hus som nästan enbart består av champagneflaskor – totalt cirka 12 000 till antalet.

Annons

Flaskorna har staplats på varandra ungefär som tegelstenar, med flaskhalsarna inåt. Inuti har han använt någon slags isolerade lösning som håller flaskorna på plats, och invändigt ser huset ut som vilket hus som helst. Från utsidan är det däremot mer spektakulärt, med de grönskimrande flaskbottnarna som mönster.

Men champagnehusbygget är inte bara en skojig liten bagatell, det finns även en hjärtevärmande story bakom. Arkitekten själv, herr Ilchibaev, har under sitt liv lyckats konstruera massor av olika saker av öl- och vodkaflaskor, och det var hans två söner som peppade honom att våga ge sig på att bygga ett hus.

Men – det var först när den ene sonen dog bara 18 år gammal som Hamidullah satte planerna i verket och påbörjade bygget för att hedra sonens minne. Tre år tog det att samla ihop alla flaskor som behövdes – och det färdigbyggda huset gavs sedan till den andre sonen i bröllopspresent.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar