Skip to content

Champagne och asiatiskt – en hit

Nicolas Feuillatte vill slå ett slag för champagne som vardagsdryck – och igår blev jag bjuden på ett recept och samtliga ingredienser till en trevlig asiatisk middag: misomarinerad aubergine med asiatisk rissallad – en rätt speciellt framtaget för att matcha Nicolas Feuillatte Brut Chardonnay (nr 7592, 299 kr). Champagnen i sig är rejält frisk och … Continued

nicolas_feuillat
Nicolas Feuillatte vill slå ett slag för champagne som vardagsdryck – och igår blev jag bjuden på ett recept och samtliga ingredienser till en trevlig asiatisk middag: misomarinerad aubergine med asiatisk rissallad – en rätt speciellt framtaget för att matcha Nicolas Feuillatte Brut Chardonnay (nr 7592, 299 kr).

Champagnen i sig är rejält frisk och syrlig med massor av äpple, grapefrukt och stenig mineral i smaken. Och ja – den passar verkligen utmärkt till fräsch asiatisk mat med balanserad hetta.

asiatisk_sallad
Och här har vi alltså maten: misomarinerad aubergine och asiatisk sallad med rostade sesamfrön på toppen. Inte dumt.

Instämmer för övrigt i tanken om champagne som vardagsdryck – varför inte korka upp skumpan på en gråkall tisdag istället för att spara den till lördagskvällen.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.