Drickbart

Drickbart

Drickbart

Drickbart

Choklad och vin – så kombinerar du

Andreas Grube  |  Publicerad 2015-11-11 10:12  |  Lästid: < 1 minuter

vin_chokladIdag, den 11 november, är det chokladens dag. Och visst går det alldeles utmärkt att dricka vin till choklad, gärna då en sötare och starkare variant. Här är några bra tips:

Mörk choklad gör sig allra bäst med röda starkviner, som portvin. Bra tips är exempelvis klassikern Churchill’s Late Bottled Vintage (nr 8016, 169 kr), Fonseca Guimaraens Vintage Port 1998 (nr 8001, 339 kr) eller Smith Woodhouse 10 Year Tawny (nr 8055, 199 kr).

Även Moscatel de Setúbal (nr 8011, 109 kr) passar prima till mörk choklad.

Till vit choklad passar vita starkviner bättre. Spana till exempel in Campbells Rutherglen Muscat (nr 86102, 198 kr, BS) från Australien.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-11-06 13:23