Skip to content

Crash course i Piemonte

Piemonte i nordöstra Italien brukar – med rätta – kallas Italiens gastronomiska centrum. Här görs också storslagna viner på framför allt druvorna Nebbiolo (en av mina stora favoriter), Barbera och Dolcetto. Här är ett grymt bra klipp från Guild of Sommeliers som ger en snabb och enkel översikt över två av de mest kända vingiganterna … Continued

Piemonte i nordöstra Italien brukar – med rätta – kallas Italiens gastronomiska centrum. Här görs också storslagna viner på framför allt druvorna Nebbiolo (en av mina stora favoriter), Barbera och Dolcetto.

Här är ett grymt bra klipp från Guild of Sommeliers som ger en snabb och enkel översikt över två av de mest kända vingiganterna från Piemonte – Barolo och Barbaresco:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.