Hoppa till innehåll

Drick vin ihop – och få ett lyckligare förhållande

Dela ett glas med din partner! Par som har samma typ av dryckesmönster har nämligen en lyckligare relation och är mer benägna att njuta av varandras sällskap, enligt en studie från University of Michigan som presenterades nyligen. Universitetet har studerat dryckesmönster hos 2 767 gifta par under totalt fyra års tid. Och resultatet visar att … Continued

par_dricka_vin
Dela ett glas med din partner! Par som har samma typ av dryckesmönster har nämligen en lyckligare relation och är mer benägna att njuta av varandras sällskap, enligt en studie från University of Michigan som presenterades nyligen.

Universitetet har studerat dryckesmönster hos 2 767 gifta par under totalt fyra års tid. Och resultatet visar att intag av alkohol faktiskt kan vara bra för äktenskapslyckan – så länge båda parter dricker lika mycket. Disharmoniskt drickande, alltså att den ena parten dricker regelbundet medan den andra är ytterst måttlig är istället källa till äktenskapligt missnöje.

Hur mycket paren dricker verkar inte heller påverka resultatet, så länge intaget är lika, samtidigt som universitetet givetvis påpekar vikten av att inte överdriva intaget.

En av studiens författare säger så här till tidningen Wine Spectator:

– Det kan vara så att par som gör mer fritidsaktiviteter ihop har en bättre äktenskaplig kvalitet. Att par som går på fest med vänner, går ut och äter eller delar en flaska vin är mer benägna att njuta av varandras sällskap.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.