Hoppa till innehåll

Dyra droppar

628 000 dollar. Sexhundratjugoåttatusen! Dollar! Närmare 3,9 miljoner kronor enligt dagens dollarkurs. Så mycket var någon beredd att punga ut för en flaska av vad som kallas ”världens mest sofistikerade singelmaltwhisky”, den exklusiva Macallan M Decanter, på en auktion i Hongkong nyligen. Förvisso innehöll flaskan sex liter – och dessutom gick hela summan (sexhundratjugoåttatusen dollar!) … Continued

628 000 dollar. Sexhundratjugoåttatusen! Dollar! Närmare 3,9 miljoner kronor enligt dagens dollarkurs.

Så mycket var någon beredd att punga ut för en flaska av vad som kallas ”världens mest sofistikerade singelmaltwhisky”, den exklusiva Macallan M Decanter, på en auktion i Hongkong nyligen. Förvisso innehöll flaskan sex liter – och dessutom gick hela summan (sexhundratjugoåttatusen dollar!) raka vägen till välgörande ändamål. Priset är hur som helst världsrekord för whisky.

macallan520

Själva flaskan är av kristall och handgjord av det världsberömda glasdesignföretaget Lalique. Totalt har man gjort fyra stycken flaskor för att fira den globala lanseringen av whiskyn M Decanter – av de fyra flaskorna arkiveras två av producenten The Macallan och den sista i serien har gått till en privat samlare i Asien.

Blir sjukt nyfiken på att få smaka…

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.