Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

En lektion i sake

sake_2

Fick mig en rejäl lektion i sake igår. Elva olika sorter provades igenom, och damn vilken ögonöppnare det var.

Jag har verkligen haft usel koll på sake innan, och är en av många som missförstått den här japanska drycken. Jag har sett det som ett spritigt risvin som mest smakar unket och trist, men nu fick jag se vilka variationer som finns.

Annons

Visst, det finns enkla billiga varianter som verkligen smakar unket och trist – men vanligen så bjuder sake på allt från tropiska frukter och jordgubbar till kryddor och mineral…

Och faktum är att sake varken är ett vin eller ett brännvin, utan en brygd som allra mest har gemensamma nämnare med öl.

Våga prova lite olika sorter om du får möjlighet. Utbudet på systemet är fortfarande ganska skralt, men det finns en del krogar som har ett schysst sakesortiment.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar