Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Ett namn att lägga på minnet

Vi hade barnfri middag på stan ikväll. Alltså, älskar ju min dotter över allt annat, men damn vad skönt det kan vara att komma iväg på egen hand ibland. Att få äta en god middag utan avbrott av sagoläsning, tallrikar i golvet, gråt eller allmänt jidder har numera blivit en stor lyx…

Annons

Käkade på Melker Anderssons Trattorian (premiär för mig, har bara varit där och druckit förut). Maten var riktigt bra (hjorttartar och caprese till förrät, brässerad oxkind och saltimbocca på hjort till varmrätt) men det är något med lokalen som inte riktigt går i lås. Hur mycket flätade korgar de än hänger i taket och hur många växter och myslampor de än hänger upp så finns det ändå någon slags känsla av hangar över det hela.

Hittade en flaska Paolo Scavino Barbera d’Alba på listan. Har förmodligen tjatat om Paolo Scavino tidigare – älskar både deras Barolo (nr 91126, 359 kr) och Langhe Nebbiolo (nr 99023, 152 kr) men har inte smakat Barberan förrän nu. Den levererade fint! Minimalt med tanniner men ungdomlig frisk frukt, bra syra och lite örter. Finns inte på Systembolaget vad jag kan se, men däremot på en hel del krogar.

Lägg namnet Paolo Scavino på minnet – good stuff!

barbera_paoloscavino520

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar