Hoppa till innehåll

Exklusiv nyhet från Mariestads – släpps idag

Idag släpps den fjärde utgåvan i Mariestads limiterade serie Den Stora Smakresan: Mariestads Ostindien Strong Ale (nr 89822, 195 kr). Smakresan är ett projekt som Mariestads bryggmästare Richard Bengtsson gör tillsammans med bland andra stjärnkrögaren Björn Frantzén i syfte att experimentera fram nya smaker och kombinationer. Jag har även smakat de tre tidigare ölen i … Continued

mariestads_ostinidenIdag släpps den fjärde utgåvan i Mariestads limiterade serie Den Stora Smakresan: Mariestads Ostindien Strong Ale (nr 89822, 195 kr).

Smakresan är ett projekt som Mariestads bryggmästare Richard Bengtsson gör tillsammans med bland andra stjärnkrögaren Björn Frantzén i syfte att experimentera fram nya smaker och kombinationer.

Jag har även smakat de tre tidigare ölen i serien, och tycker nog att den här är bland de roligaste hittills. Onekligen en fullmatad och kraftig ölupplevelse.

Ölen har tillverkats med fyra olika maltsorter (pilsnermalt, münchenermalt, melanoidinmalt och mörk karamellmalt) och två humlesorter (cascade och magnum), och har sedan fatlagrats fem månader på ekfat och ståltank innan den buteljerats.

Slutresultatet är en fyllig och alkoholstark öl (10 %) med smaker av karamell, nötter, lite kaffe och tobak. Kan lagras i några år, men även drickas nu på en gång till förslagsvis husmanskost som sjömansbiff eller wallenbergare.

Mariestads Ostindien Strong Ale släpps bara i 1 800 numrerade exemplar. Först till kvarn…

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.