Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Fem annorlunda vinförpackningar

I vinvärlden är man generellt traditionell när det handlar om förpackningsdesign. Men här är fem exempel där man vågat gå lite längre:

underwood_pinot_noir
1. Pino Noir på burk: Den amerikanska vinproducenten Union Wine Company fick vintraditionalister att sätta i halsen när de lanserade vin på burk. Rent kommerstiellt sägs burken däremot ha fungerat bra.

Annons

paperboy_wine
2. Vinflaska av papper: Idag finns det mer av den här varan, men först ut i världen med pappersvinflaskor var Paperboy år 2011. Idén är densamma som för bag-in-box: inuti ”flaskan” finns en plastbehållare som vinet ligger i.

veuve_majsflaska
3. Champagne i naturflaska: Champagnehuset Veuve Clicquot har vågat göra mycket i designväg genom åren. Som till exempel den förpackningen, tillverkad av potatisstärkelse och biologiskt nedbrytbart papper.

homer_marge_simpsons
4. Homer och Marge: Eftersom jag är ett stooort Simpsonsfan måste såklart den här få vara med. Skapade av två ryska designers som en del i ett konstprojekt.

droppe_flaska
5. Droppflaskan: Framtagen för den österrikiske producenten Leo Hillinger och dennes vin Icon Hill, som bara släpptes i en upplaga om 999 flaskor. Designen ska påminna om en droppe rött vin.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar