Hoppa till innehåll

Fem cocktails alla borde ha koll på

Klassiska, enkla, goda. Här är fem grymma cocktails som tillhör allmänbildningen: Old Fashioned: 6 cl bourbon 2-3 droppar angostura 1 sockerbit Sodavatten Lägg sockerbiten i glaset. Häll på några droppar angostura och lite sodavatten, muddla tills sockret är upplöst. Fyll glaset med is och häll på bourbon. Garnera med en bit apelsinskal (och eventuellt ett … Continued

old_fashioned_cocktail
Klassiska, enkla, goda. Här är fem grymma cocktails som tillhör allmänbildningen:

Old Fashioned:
6 cl bourbon
2-3 droppar angostura
1 sockerbit
Sodavatten

Lägg sockerbiten i glaset. Häll på några droppar angostura och lite sodavatten, muddla tills sockret är upplöst. Fyll glaset med is och häll på bourbon. Garnera med en bit apelsinskal (och eventuellt ett cocktailbär).

manhattan_cocktail
Manhattan:
6 cl Rhye Whiskey (eller kanadensisk whisky)
2 cl röd vermouth
1-2 droppar angostura

Häll alla ingredienser i en shaker med is och rör om en bra stund. Häll upp i ett välkylt cocktailglas och garnera med ett cocktailbär.

sidecar_cocktail
Sidecar:
4 cl cognac
2 cl Cointreau
2 cl citronsaft

Fukta kanten på glaset och doppa i socker. Blanda alla ingredienser i en shaker med is och skaka ordentligt. Häll upp i glaset och garnera med en bit citronzest.

margarita_cocktail
Margarita:

4 cl tequila
2 cl Cointreau
3 cl limejuice
1 limeklyfta

Fukta kanten på glaset med limejuice och doppa i salt. Blanda tequila, cointreau och lime med is i en shaker. Sila ner i glaset. Garnera med en klyfta lime.

negroni_cocktail
Negroni:
2 cl gin
2 cl Campari
2 cl röd martini

Häll ingredienserna i en shaker med is och skaka ordentligt. Häll ner i ett välkylt glas och garnera med en bit apelsinskal.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.