Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Fem grymma öl till picknicken

basta_picknick_ol
Sommaren smyger sig på så smått, även om det just idag när jag skriver det här mer känns som novemberrusk ute – sex grader varmt och regn.

I väntan på varmare tider har jag här i alla fall valt ut fem öl som jag tycker passar prima till kommande picknickar i soligt gräs – öl som är bra som törstsläckare på egen hand men som också gör sig utmärkt till lite lättare picknickmat:

Annons

Citra Pale Ale (nr 1551, 21,90 kr). Bjuder på massor av uppiggande och fräscha citrustoner, bra beska och en del tropisk frukt. Utmärkt till sallader med grillad kyckling eller grillad fisk.

Mikkeller K:rlek (nr 11464, 29,90 kr). En hel del doft och smak av tropisk frukt som ananas och passionsfrukt tillsammans med apelsin, honung och ljust bröd. Bra allroundöl, som även står pall när engångsgrillen åker fram.

Dale’s Pale Ale (nr 1502, 24,90 kr). Riktigt härlig ”grilla-med-ena-handen-hinka-öl-med-andra-handen”-bärs. Tydlig beska tillsammans med torkad frukt och viss knäckighet gör det här till en bra grillöl – gärna till smakrika korvar.

Ballast Point Fathom IPL (nr 11476, 23,90 kr). En Indian Pale Lager – och en av vårens roligare ölnyheter på Systembolaget tycker jag. Också en riktigt schysst allroundöl som fungerar bra såväl som törstsläckare efter ett frivarv på brännbollsplanen som måltidsdryck till matigare sallader eller kalla revbensspjäll.

Nils Oscar God Lager (nr 1305, 19,50 kr). En riktigt bra lager har alltid sin plats i picknicksammanhang tycker jag; lättklunkat, törstsläckande och uppfräschande. Och det här är helt klart en av de bästa trotjänarna på bolaget: Bra beska med snygga toner av honung och ljust bröd.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar