Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Fem heta dryckestrender 2015

Så här års spanas, spejas och sias det som alltid om vad som kommer vara hett och inte under året. Här är fem trender som vi garanterat kommer att få se under året:

boilermaker
1. Boliermaker: En pint öl och ett litet skott whisky har ju redan börjat dyka upp på barerna runt om, och i år får den här klassiska kombon sitt stora genombrott. Med fördel sippas whiskyn istället för sveps, men det går att hantera den lite som man vill. Finns till och med dem som slänger ner den i ölglaset – som en ubåt.

Annons

sicilien_vin
2. Uppsving för södra Italien: De flesta känner redan till Piemonte, Venetien och Toscana. Men i år kommer områden som Sicilien, Sardinien och Kampanien bli mer allmänt kända. Betydligt billigare viner – och ofta med hög kvalietet.

beer_cans
3. Ölburkens comeback: Det har tittats snett på ölburken ett tag nu, men nu kommer den tillbaka – både på barer och i butikerna. Småbryggerierna går, som ofta annars, i bräschen.

 vit_rioja
4. Vit Rioja i glasen: Viura, Malvasia och Garnacha Blanca – lägg druvorna på minnet. Att Rioja producerar fenomenala rödviner vet vi redan, men i år kommer vi börja hälla mer vita Riojaviner i våra glas.

sota_viner
5. Sött är gott: Det här är egentligen mer än förhoppning än ett skådande i kristallkulan. Man kan absolut se att ”rädslan” för söta viner har minskat, men jag tycker fortfarande att alla bör dricka mer söta viner – olika sorters port, madeira och annat härligt. Det är sjukt gott!

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar