Drickbart

Drickbart

Drickbart

Drickbart

Fem heta vinregioner att hålla koll på

Andreas Grube  |  Publicerad 2015-10-07 12:22  |  Lästid: 2 minuter

Bordeaux, Bourgogne, Piemonte, Toscana, Rioja… Listan på vinregioner som gemene man känner väl till kan göras lång. Men vill man ha nya spännande vinuppleveler – dessutom till bra pris – kan det vara värt att botanisera bland mer okända regioner på stark frammarsch.

Här är fem stycken att hålla ögonen på. Tyvärr finns det ont om samtliga på bolaget, så jag rekommenderar att hålla lite koll på nätet.

tasmanien_region
1. Tasmanien, Australien
Ön Tasmanien ligger 24 mil rakt söder om Australiens östkust. Här huserar mestadels mindre producenter som gör eleganta och svala viner på druvor som pinot noir och cabernet sauvignon.

sicilien_region
2. Sicilien, Italien
Har ju redan börjat få ett rejält genomslag, men som fortfarande har mycket kvar att visa upp. Leta exempelvis efter viner på druvorna nero d’avola eller frappato.

loire_region
3. Loire, Frankrike
En stor region i den nordvästra delen av Frankrike. Här görs redan kända viner som Sancerre, men det finns massor av mer okända delar av regionen att upptäcka. Gröna sauvignon blanc och röda cabernet franc är de stora druvorna.

england_region
4. Södra England
Japp, det är faktiskt sant, öllandet England håller på att växa fram som en kraft att räkna med när det gäller mousserande viner. Regionen har svalt klimat och samma kalkrika jordar som i Champagne och vinerna håller generellt hög kvalitet.

michigan_region
5. Michigan, USA
Ett av USA:s snabbast växande vindistrikt som går från klarhet till klarhet med sina friskt krispiga viner på bland annat riesling, chenin blanc och sauvignon blanc.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar