Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Fem riktigt sjuka drinkingredienser

Det är inte bara på smakfronten som dryckesproducenter och barer försöker överträffa varandra – ibland gäller det även listan på ingredienser och tillverkningsmetoder. Här är fem drycker som inte direkt retar mina smaklökar…

Annons

grisblod_cocktail
Bloody Mary med grisblod
Baren The Talented Mr Fox i Soho, London, blandar bland annat grisblod och blodkorv i sin version av den klassiska drinken Bloody Mary.

beard_beer
Skäggöl
Mannen på bilden heter John Maier och och är bryggmästare på Rogue Ales Brewery Company i Oregon. För att brygga deras öl Beard Beer används jäst från Maiers skägg (!), som han enligt uppgift inte ska ha rakat sedan 1978.

trippelpenis
Trippelpenis
Det kinesiska risvinet Tezhi Sanbian Jiu, vilket ungefär kan översättas som ”trippelpenissprit”, innehåller just det namnet antyder: penis från tre djur – hund, säl och hjort. Drycken används som traditionell medicin och sägs bland annat fungera som potensmedel för män.

sperma_bok
Sperma
Djursäd i olika former förekommer i drinkar lite här och där i världen. Det har faktiskt till och med skrivits en bok i ämnet: Semenology av författaren Paul Photenhauer.

sour_toe
Amputerad tå
I kanadensiska Dawson City, bland annat på The Downtown Hotel, kan man bli serverad en Sour Toe Cocktail, vilket kort och gott är en whiskyshot garnerad med en picklad mänsklig tå. Tån i glaset får dock absolut inte sväljas (det straffas med böter om 500 dollar). Traditionen startade på 1920-talet, och numera skänks tårna genom donation. Inget för den äckelmagade…

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar