Hoppa till innehåll

Fem saker du inte visste om Jägermeister

Jag var på ett event här i veckan, med anledning av att Jägermeister lanserats med ny design (kolla bilden här ovanför). Och trots att jag är välbekant med jäger både efter skidsemestrar och sena nätters suddande så fick jag lära mig några grejer som jag inte hade koll på. 1. Jägermeister innehåller 56 olika ingredienser, … Continued

jagermeister_ny_design
Jag var på ett event här i veckan, med anledning av att Jägermeister lanserats med ny design (kolla bilden här ovanför). Och trots att jag är välbekant med jäger både efter skidsemestrar och sena nätters suddande så fick jag lära mig några grejer som jag inte hade koll på.

1. Jägermeister innehåller 56 olika ingredienser, varav 40 är offentliga och resterande hemliga. Enligt uppgift är det bara fem personer i hela världen som känner till det exakta receptet – för övrigt samma recept som när likören uppfanns 1935.

2. Den lagras ett år på fat innan buteljering.

3. För att skydda varumärket och drycken innehar Jägermeister 650 olika varumärkespatent i sammanlagt 175 länder.

4. Än idag produceras Jägermeister i ”hemorten” Wolfenbüttel, en liten tysk stad med bara 50 000 invånare.

5. Den fungerar faktiskt utmärkt som cocktailbas – till exempel den här: Jägermeister Root 56.

Gör så här:
4 cl kyld Jägermeister
Lime
Gurka
Ginger beer

Fyll ett highballglas med is och häll i Jägermeister. Toppa upp med ginger beer och garnera med en limeklyfta och ett par skivor gurka.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.