Drickbart

Drickbart

Drickbart

Drickbart

Fem tips som maxar din GT

Andreas Grube  |  Publicerad 2015-04-09 09:52  |  Lästid: 2 minuter

gin_tonic520
Hur fånigt det än är med alla dessa dagar som ska firas (kanelbullen, våfflan, brädspelet, amatörradion, promenaden, polkagrisen, osv i all oändlighet) tänkte jag ändå ta tillfället i akt idag – den 9 april är nämligen internationella gin & tonicdagen – att ge några tips som förhöjer din GT:

1. Glaset
Skippa det högsmala longdrinkglaset och kör på ett bulligare glas istället – typ en bourgognekupa eller liknande. Dels får du plats med mer is, dels hjälper det större glaset till att öppna upp smakerna.

2. Kylan
Se till att både ginen och tonicen du jobbar med är väl kyld när du börjar preppa. Det kommer ge drinken en extra fräschör som ger slutresultatet det där lilla extra.

3. Garnityret
Citron eller lime är det vanligaste – själv är jag just nu mest inne på lime. Många vill pressa ner lite citrus i glaset redan innan drinken toppas upp med tonic men jag föreslår att du väntar med det och använder syran för att balansera rätt i slutet istället. En god idé är också att anpassa garnityr efter ginsort – Hendrick’s förespråkar till exempel att man använder gurka, vilket fungerar utmärkt i det fallet.

4. Tonicen
Om du beställer GT på någon bar – se till att bartendern använder tonic på flaska och inte från sprutpump. Smakskillnaden är stor.

5. Experimentera!
Smaken är som baken och nästan alla har sina egna tankar om hur den perfekta GT:n ska göras. Och som alltid: är det gott så är det gott. Till exempel kan en droppe angostura ge djupare och bredare smakprofil, eller några myntablad eller basilika fräscha upp och ge en lättare känsla. Våga testa!

Läs också: Så gör du din egen tonic

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-02-21 13:22